FOREDRAG


Foredrag med forskellige emner om Familieopstilling, Organisationsopstilling og Ordblindhed kan bestilles hos doris@familieopstiller.dk eller
tlf 24 64 92 04

mulige emner:

Foredrag om systemisk familieopstilling til skoler
Systemisk arbejde til skoleklasser
til lærere og forældre som søger nye løsninger

Når børn er udsat for belastningeri hjemmet viser det sig ofte i skolen. Det kan være i form af uro, mobning, skoleangst, opmærksomheds forstyrrelse (ADHD).

Børn er dagligt konfronteret med to forskellige systemer: deres familiesystem og skolen.
Oplever børnene at der er ubalance i familien, prøver de ubevidst at tage sig af ubalancen. Det kan give dem vanskeligheder i at være til stede på skolen og i at indtage deres plads som barn og være en del af klassen. De prøver, ud af en stor kærlighed til familien, at påtage sig ansvar til uforløste konflikter i familiefeltet. Det fører dog ingen vegne - og som regel bliver de misforstået.   
Den systemiske tilgang giver en ny holdning og forståelse af vor børns forhold og adfærd. Den giver nye løsningermuligheder og peger på resurser i stedet for fejl. Systemopstilling arbejder på løsninger og modsætter sig diagnoser, som i værste tilfælde kan stemple et barn for resten af livet.

Foredraget giver både lærere og forældre redskaber til at støtte børnene bedst muligt. 

Foredraget er dynamisk med mange eksempler i form af konstruerede opstillinger.


Ordblindhed - et særligt talent
Foredrag for en ny forståelse af Ordblindhed

så længe jeg lever vil jeg kæmpe for en ny forståelse for ordblindhed. De fleste ordblinde har et helt særligt talent.
De tænker i billeder, tredimensionelle billeder, og tænker op til 2000 gange hurtigere end os andre. Mange kunstnere, arkitekter, skuespillere og opfindere er ordblinde. De kompenserer ikke, fordi de mangler noget (som nogen tror), men tværtimod har de et særligt talent som giver mulighed for at skabe og se i større sammenhæng. Et talent som kan blive til en berigelse for os som tænker analytisk, verbalt. Lad endelig flere få øje på det, især på skolerne!

 


Systemisk familieopstilling efter Bert Hellinger
Indblik i metoden

Foredraget vil give et indblik i en metode, som efterhånden bliver brugt verden over.

En metode som forudsætter at vi alle er en del af et system, især vores familie. Vi er vores far og mor, vi er produkt af vores rødder.
Familieopstilling handler om at forbinde det der har været adskilt og om at finde den rigtige plads i sin familie.
Et foredrag om samhørighed, samvittighed, bevægelse, rangorden, forviklinger, nye løsninger og kærlighed. 
Under foredraget vil jeg løbende vise forskellige konstellationer og løsninger. Her vil vi fungere som stedfortrædere for hinanden, nøjagtig sådan som det også foregår under almindelige familieopstillinger. 
Foredraget bliver dermed levende og giver mulighed for oplevelser og svar på spørgsmål.

---------------------------------------------------

Familieopstilling og børn
"Kinderleicht"

Foredraget handler om familiemønstre og forviklinger i familierne og synliggøre hvad der sker, når vores børn får for meget ansvar.
Nogen af emnerne ville være diagnoser, koncentrationsvanskeligheder, uro, passivitet og ensomhed.
Familieopstilling er en metode, som afdækker vores forviklinger og viser tydeligt om et barn kan indtage sin plads som barn, kun barn (!), i familien. Mange børn indtager rollen som den lille voksen, som skal tage sig af far eller mor og vil  redde nogen af de voksne, som ikke trives i familien.
En del af foredraget handler også om magi, eventyr og nærvær som er en mangel hos mange børn i dag. Kvaliteter som blev erstattet af en verden fyldt med skærme, stor hastighed, separation og overfladiskhed.

Foredraget bliver levende og fyldt med gode løsninger til os voksne.